Realtime je ontwerp toetsen aan bouwregelgeving.

Bimpact toetshulpen zijn een verzameling van toetshulpen voor verschillende bouwregelgeving onderwerpen, zoals onderdelen uit het Bouwbesluit, de MPG- en BENG-eisen.

Je gebruikt onze toetshulpen, waarin wij berekeningen hebben geautomatiseerd, als een Revit add-in. Hierdoor toets je realtime in Revit! Het grote voordeel voor jou is dat jouw aanpassing in het BIM-model, met één druk op de knop wordt getoetst.

Toets en weet waar je staat. Zo vaak je wilt en wanneer het jou uitkomt gedurende het hele bouwproces.

Home » Toetshulpen

Beschikbare toetshulpen

BOUWBESLUIT-toetshulp

Toets automatisch oppervlakte (GO/VG), daglichttoetreding, ventilatie en spuiventilatie aan het Bouwbesluit. Kleurindicaties geven aan of je voldoet aan het Bouwbesluit en wanneer alles goed is exporteer je een rapportage. Wij zorgen ervoor dat jij altijd toetst aan actuele bouwregelgeving door structurele updates van de toetshulp.

MPG-toetshulp

Gebruik de MPG-toetshulpen om jouw project te toetsen aan de MPG eisen, zoals de Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken (MPG) voorschrijft. De MPG-toetshulp is er in twee gevalideerde (door NMD) varianten: als Revit Add-in (realtime gekoppeld aan je BIM-model) en als Webportaal voor handmatige invoer. Naast de MPG-prestatie worden ook de GPR/MPG-indicatoren en Paris Proof (CO₂eq./m²) in de export getoond.

BENG-toetshulp

Wij gaan de BENG-toetshulp ontwikkelen in BIM zodat jij jouw gebouw realtime en gekoppeld in Revit aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) kunt toetsen, ook in combinatie met onze andere ontwerp- en toetshulpen.

Voordat we de BENG-toetshulp ontwikkelen, willen we eerst de nodige ervaring met de BOUWBESLUIT-toetshulp en MPG-toetshulp opdoen, zo ook met jou!

Met deze ervaring ontwikkelen we effectiever en efficiënter waardoor onze doorlooptijd verkort word en jij sneller de BENG-toetshulp kunt gebruiken.

Wil jij op de hoogte blijven van de BENG-toetshulp ontwikkeling?

Haal het maximale uit onze toetshulpen

Met onze E-learning, Helpdesk en gebruikersforum helpen we jou snel impact te maken.

Met ons E-learning programma leer je stap voor stap hoe de tools werken. Zo leer jij in je eigen tempo en op je eigen niveau de toetshulp impactvol gebruiken.

In het gebruik van de tool ondersteunen wij jou via de Helpdesk waar je wordt geholpen door ervaren mensen met gedegen bouwregelgeving en Revit kennis.

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.