Ontwerpen volgens Bouwbesluit wordt kinderspel

De toetshulp helpt jou om een BIM-model, realtime en gekoppeld in Revit, te toetsen aan actuele regelgeving van het Bouwbesluit.

Home » Toetshulpen » bouwbesluit-toetshulp

Wat jij doet met de BOUWBESLUIT-toetshulp

Door realtime te toetsen stel je in een vroeg ontwerpstadium vast waar issues ontstaan en past deze aan. Je toetst in alle fasen, van SO t/m As-Built, actueel en absoluut, met één druk op de knop.

De systematiek van het Bouwbesluit zie je terug in de interface. Kleurindicaties geven aan of je voldoet aan het Bouwbesluit en door op de informatie-icoontjes te klikken lees je de relevante officiële Bouwbesluittekst of bekijk je de Verbeelding.

Wij hebben berekeningen geautomatiseerd waardoor jij automatisch toetst op oppervlakte (GO/VG), daglichttoetreding, ventilatie en spuiventilatie van het Bouwbesluit. Overige toets-uitkomsten voer je handmatig in via pop-up formulieren binnen de interface.

Zodra alles goed is, exporteer je alle beschikbare toets-uitkomsten in een rapportage. De volledigheid van de rapportage bepaal je zelf door uit vier varianten te kiezen; van samenvatting tot volledig.

Dankzij onze releases toets je altijd met actuele bouwregelgeving. Denk aan de invoering Bbl of wijziging in de berekenmethodiek van daglichttoetreding.

Hierom wil jij werken met de BOUWBESLUIT-toetshulp

Doordat berekeningen geautomatiseerd zijn elimineren wij repetitieve werkzaamheden en win jij tijd. Deze besteed je aan de écht uitdagende vraagstukken binnen de architectuur en aanneming: ‘voortgang krijgt voorrang’.

Impact op Architectuur

De BOUWBESLUIT-toetshulp stelt jou in staat ontwerp- en modelleerwerkzaamheden toetsend binnen kaders van het Bouwbesluit uit te voeren. Helemaal zelfstandig en zonder adviseur. Je toetst wanneer jij dat wil, waardoor je altijd weet waar je staat. Dit helpt je effectief voortgang te maken waarbij jij opdrachtgever PVE en de Bouwbesluit eisen effectief integreert.

Impact op Aanneming

De BOUWBESLUIT-toetshulp stelt jou in staat zelfstandig de kwaliteit van eigen- of toegeleverd werk te blijven toetsen op Bouwbesluit eisen, zo vaak en wanneer je wil.
Jij identificeert issues waar je met jouw co-makers vroegtijdig en feitelijk op anticipeert. Zo krijg jij grip op de gewenste en te borgen kwaliteit

TarieF

Wat je krijgt voor €145 per maand*

gebruik mijnBimpact portal voor licentiebeheer
toegang tot e-learningmodules
support via Helpdesk
toegang tot Gebruikersforum
volledige rapportage export functionaliteit
handmatige invoer toetsinformatie
toegang tot Bouwbesluit tekst en verbeelding
automatische oppervlakte bepaling (GO / VG)
automatische toetsing daglichttoetreding
automatische toetsing ventilatie
automatische toetsing spuiventilatie
software updates
eerste 15 dagen gratis

* De premium versie werkt op basis van een netwerklicentie. Hierbij hebben meerdere personen beschikking over de BOUWBESLUIT-toetshulp, maar kan deze door één persoon tegelijkertijd worden gebruikt. Indien meerdere personen tegelijkertijd gebruik willen maken van de BOUWBESLUIT-toetshulp dienen er meerdere netwerklicenties afgesloten te worden.

N

Gelinkte modellen en IFC modellen

Heb je regelmatig te maken met modellen van andere partijen? De BOUWBESLUIT-toetshulp werkt ook met gelinkte Revit modellen en IFC-modellen uit andere softwarepaketten.

N

Uitgebreide ondersteuning

Wij ondersteunen je in het gebruik met een FAQ, E-learning en Helpdesk

N

Probeer 15 dagen gratis

Je wil de toetshulp graag proberen voordat je deze aanschaft? Geen probleem, probeer alle functionaliteiten 15 dagen gratis en bepaal daarna of je betaald verder wilt!

“Opstartproblemen werden snel verholpen door de helpdeskafdeling en met de instructievideo’s kon ik de tool snel eigen maken.

De tool helpt om een bouwbesluitwaardig ontwerp aan te leveren zonder teveel na te moeten denken en af te hoeven weten van het bouwbesluit. Het scheelt tijd dat een ontwerp niet meerdere malen naar een adviseur hoeft ter controle.

Ik kan iedereen aanraden kennis te nemen van de tool en de meerwaarde te ontdekken.”

Jan-Hans Mostert

Bim Engineer, Nijhuis Bouw B.V.

“Werken met de Bouwbesluittoetshulp geeft rust, overzicht en vertrouwen.

Aanpassingen in het BIM model worden direct berekend en het resultaat is meteen zichtbaar. Een seperaat Excel bestand met verschillende foutmogelijkheden is niet meer nodig.”

Barry Dekker

Bim Engineer, Vazet Creatie B.V.

Download de BOUWBESLUIT-toetshulp

Kan je niet wachten om met de BOUWBESLUIT-toetshulp aan de slag te gaan? Je gebruikt de tool de eerste 15 dagen om alle functionaliteiten te proberen en beslist daarna of je het gebruik met het betaalde abonnement voortzet.

Download de add-in en maak vandaag nog ‘impact met Bimpact’.

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.