Jouw project op Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) beoordelen wordt kinderspel

In jouw BIM-model toets jij aan de actuele BBL regelgeving, realtime gekoppeld in Revit, zo vaak je wilt met de BBL-toetshulp.

Home » Toetshulpen » bbl-toetshulp

Wat jij doet met de BBL-toetshulp

Tijdens het hele proces, van SO t/m Asbuilt, beoordeel jij realtime of jouw project aan BBL voldoet. Actueel en accuraat, met één druk op de knop.

De BBL-aansturingstabel wordt eenvoudig door jou geconfigureerd binnen je project. Kleurindicaties geven vervolgens aan of je voldoet per eis. Via de informatie-icoontjes vind je direct relevante informatie in officiele BBL teksten of bekijk je de Verbeeldingen van het BBL.

Wij hebben berekeningen geautomatiseerd waardoor jij automatisch toetst op oppervlakte (GO/VG), daglichttoetreding, ventilatie en spuiventilatie van het BBL. Overige toets-uitkomsten voer je handmatig in via pop-up formulieren binnen de interface, hierdoor staat alle bewijslast op één plek.

Configureer zelf de omvang van de exportrapportage en voer deze uit op basis van de door jou automatisch en handmatig ingegeven onderbouwing. Bespreek deze met je Opdrachtgever, Bouwteamleden, Borger of Bevoegdgezag.

Dankzij onze releases toets je altijd met actuele Bouwwet -en Regelgeving, denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in termen en grenswaarden.

Hierom wil jij werken met de BBL-toetshulp

Jij benut je BIM-model om sneller, eenvoudiger en meer accuraat je project te beoordelen. Je doet dit intern zonder op externe derden te wachten. Je bent ‘in control’ met een druk op de knop. De tijdsbesparing en doorlooptijdverkorting die dit oplevert, besteed jij aan de écht uitdagende vraagstukken van het ontwerp, engineering, werkvoorbereiding of uitvoering.

Impact op Architectuur en Engineering

De BBL-toetshulp stelt jou in staat ontwerp- en modelleerwerkzaamheden toetsend binnen kaders van het BBL uit te voeren. Helemaal zelfstandig en zonder adviseur. Je toetst wanneer jij dat wil, waardoor je altijd weet waar je staat.

Jij optimaliseert in het ontwerp het PVE, de maakbaarheid en het budget. Om aan te tonen dat je aan wettelijke vereisten voldoet benut jij de BBL-toetshulp.

Impact op Werkvoorbereiding en Inkoop en Borging

De BBL-toetshulp stelt jou in staat zelfstandig de kwaliteit van eigen- of toegeleverd werk te blijven toetsen op BBL eisen. Toch een wijziging doorvoeren t.b.v. inkoop of werkvoorbereiding? Toets en stel vast of het voldoet, zodat jij de Borger eenduidig en accuraat informeert onder de Wkb.

Jij identificeert issues waar je met jouw co-makers vroegtijdig en feitelijk op anticipeert en acteert. Zo krijg jij grip op de gewenste en te borgen kwaliteit.

TarieF

Wat je krijgt voor €145,00 per maand*

gebruik mijnBimpact portal voor licentiebeheer
toegang tot e-learningmodules**
support via Helpdesk
toegang tot Gebruikersforum
volledige rapportage export functionaliteit
handmatige invoer toetsinformatie***
toegang tot BBL tekst en verbeelding***
automatische oppervlakte bepaling (GO / VG)
automatische toetsing daglichttoetreding
automatische toetsing ventilatie
automatische toetsing spuiventilatie
software updates
eerste 15 dagen gratis

* De software werkt op basis van een netwerklicentie. Hierbij hebben meerdere personen beschikking over de BBL-toetshulp, maar kan deze door één persoon tegelijkertijd worden gebruikt. Indien meerdere personen tegelijkertijd gebruik willen maken van de BBL-toetshulp dienen er meerdere netwerklicenties afgesloten te worden.

** De bestaande modules van de BOUWBESLUIT-toetshulp kan je perfect gebruiken voor de betreffende module in de BBL-toetshulp. Specifieke e-learning modules voor de BBL-toetshulp volgen spoedig.

*** Handmatige invoer en verwijzing naar Wetteksten en Verbeelding volgen spoedig in de releases.

N

Gelinkte modellen en IFC modellen

Heb je regelmatig te maken met modellen van andere partijen? De BBL-toetshulp werkt ook met gelinkte Revit modellen en IFC-modellen uit andere softwarepaketten.

N

Uitgebreide ondersteuning

Wij ondersteunen je in het gebruik met een FAQ, E-learning en Helpdesk

N

Probeer 15 dagen gratis

Wil jij de toetshulp graag proberen voordat je deze aanschaft? Geen probleem! Probeer alle functionaliteiten 15 dagen gratis. Als je doorwilt sluit je eenvoudig een abonnement af via het klantportaal mijnBimpact.

Download de BBL-toetshulp

Kan je niet wachten om met de BBL-toetshulp aan de slag te gaan? Gebruik de tool de eerste 15 dagen gratis om ervaring met alle functionaliteiten op te doen en beslis daarna of je het gebruik met het betaalde abonnement voortzet.

Download de add-in en maak vandaag nog ‘impact met Bimpact’.

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.