Bouwwerken automatisch toetsen op MPG wordt een fluitje van een cent

De MPG-toetshulp helpt je om in Revit jouw BIM-model of IFC-bestand realtime en gevalideerd te toetsen aan de Bepalingsmethode Milieuprestaties Bouwwerken.

Home » Toetshulpen » mpg-toetshulp add-in

Wat jij doet met de MPG-toetshulp add-in

Het gebruik van de toetshulp geeft je al in een vroeg stadium in het ontwerpproces inzicht in de milieuprestaties van een bouwwerk, door de realtime koppeling met je BIM-model. Het toont jou live de milieuprestatie van nieuwbouwwoningen, kantoren en alle andere gebouwfuncties. Ook worden de Paris Proof (CO₂eq./m² (DGBC)) en de GPR/MPG-indicatoren (ten behoeve van een GPR-gebouwberekening) in de exportrapportage vermeld.

De toetshulp gebruikt de geometrie- en toegevoegde materiaaleigenschappen (bron NMD-databaseversie 3.0) aan elementen in het BIM-model en toetst deze volgens de Bepalingsmethode Milieuprestaties Bouwwerken versie 1.1.

De NL/SfB-systematiek vind je terug in de interface van de toetshulp waarbij kleurindicaties aangeven of alle elementen zijn toegewezen en meegenomen in de MPG-berekening van jouw project.

Zodra alle gebruikte materialen zijn toegekend, exporteer je eenvoudig de prestatieresultaten naar een PDF-rapportage en voeg je deze toe aan de omgevingsvergunningaanvraag. Fluitje van een cent, toch?

Hierom wil jij werken met de MPG-toetshulp add-in

De MPG-toetshulp elimineert repetitieve handelingen en werkt foutloos. Je hoeft niet langer informatie als oppervlaktes, volumes en materiaaleigenschappen bij elkaar te schrapen om deze vervolgens in een andere applicatie in te voeren voor het bepalen van de MPG. Je maakt sneller en met minder handelingen een MPG-berekening in je BIM-model.

Tijdens je ontwerpwerkzaamheden zie je, eenvoudig, absoluut en realtime, hoe je gebouw het doet op het gebied van milieuprestaties.

Impact op Architectuur

De MPG-toetshulp stelt jou in staat in een vroeg ontwikkelstadium van een gebouw de MPG-prestatie te toetsen, zonder handmatig gegevens ‘over te kloppen’.
Je toetst wanneer jij dat wil, waardoor je vanaf SO t/m DO eenvoudig en gecontroleerd de MPG-prestatie vaststelt. Je modelleert en materialiseert en ziet realtime de MPG-prestatie. De PDF-export voeg je toe aan je Omgevingsvergunningsaanvraag.

 

Impact op Technisch ontwerp

De MPG-toetshulp stelt jou in staat gedurende het hele ontwikkelstadium van een gebouwontwerp de MPG-prestatie te toetsen, zonder handmatig gegevens ‘over te kloppen’.
Tijdens detailleringswerkzaamheden, van SO t/m As-Built fase, toets je eenvoudig de MPG-prestatie om tot materialisatiekeuzes te komen. De definitieve MPG-rapportage exporteer je als PDF-document.

BEDRIJVEN DIE AL IMPACT MAKEN MET DE BIMPACT MPG-TOETSHULP

TarieF

Wat je krijgt voor €145 per maand*

gebruik mijnBimpact portal voor licentiebeheer
toegang tot e-learningmodules
support via Helpdesk
toegang tot Gebruikersforum
realtime MPG-toetsing binnen Revit op basis van Revit/IFC modellen
peildatum-functie zodat je alleen Productkaarten uit het verleden toepast bij MPG-herberekeningen
onderzoek een betere MPG-prestatie door materialisatie scenario’s toe te passen
MPG-exportrapportages in pdf op basis van een geselecteerde inhoudsopgave
MPG-prestatie rapportage over het totale gebouw of gesplitst per wooneenheid / bouwnummer
gebruik MPG-kengetallen als invoer voor de GPR-berekening
stel de CO2-equivalent/m2 vast op basis van de DGBC bepalingsmethodiek
dagelijkse synchronisatie met NMD voor nieuwe Productkaart informatie
optie om NMD-productkaarten informatie toe te voegen aan object bibliotheek
software updates
eerste 15 dagen gratis

* Dit betreft een netwerklicentie. Hierbij hebben meerdere personen beschikking over de MPG-toetshulp, maar kan deze door één persoon tegelijkertijd worden gebruikt. Indien meerdere personen tegelijkertijd gebruik willen maken van de MPG-toetshulp dienen er meerdere netwerklicenties afgesloten te worden.

N

Gelinkte modellen en IFC modellen

Heb je regelmatig te maken met modellen van andere partijen? De MPG-toetshulp werkt ook met gelinkte Revit modellen en IFC-modellen uit andere softwarepakketten.

N

Uitgebreide ondersteuning

Wij ondersteunen je in het gebruik met een FAQ, E-learning en Helpdesk

N

Probeer 15 dagen gratis

Je wil de toetshulp graag proberen voordat je deze aanschaft? Geen probleem, probeer alle functionaliteiten 15 dagen gratis en bepaal daarna of je betaald verder wilt!

N

Gevalideerde software

De MPG-toetshulp is als officieel rekeninstrument gevalideerd door Stichting Nationale Milieudatabase en opgenomen als gevalideerd rekeninstrument in de Nationale Milieudatabase.

“Wij zijn vanuit Vibes erg enthousiast over de MPG-toetshulp.

Wij vinden het erg sterk dat de tool is gebaseerd op gebruik in de praktijk met als resultaat een heldere, simpele en overzichtelijke tool. Mooi hoe input van gebruikers meeweegt in het krachtiger maken van de tool”

Peter Linker

Projectleider, Vibes Building Engineers

“Doordat de MPG-tool gebruik maakt van het Revit model zijn dubbelingen verleden tijd. Voorheen haalden we de waardes uit het model, door deze over te typen, deze extra handelingen zijn verleden tijd.

Hoewel er kennis nodig is van Revit en MPG heeft Bimpact de tool wel zo gemaakt dat de instapdrempel laag is.”

Barry Dekker

Bim engineer, Vazet Creatie B.V.

“Met een bestaand Revit model kon ik zeer snel en adequaat een MPG berekening maken. Ik ben blij verrast en onder de indruk dat de berekening zo snel gedaan kon worden

Met de MPG-toetshulp kunnen we het BIM model voor ons laten werken zonder onze modelleerwijze te moeten aanpassen. We kunnen zo meer output leveren vanuit hetzelfde model.”

Niels Eilander

Bouwkundig ontwerper, FARO Architecten

Download de MPG-toetshulp add-in

Kan je niet wachten om met de MPG-toetshulp aan de slag te gaan? Je gebruikt de tool de eerste 15 dagen om alle functionaliteiten te proberen en beslist daarna of je het gebruik met het betaalde abonnement voortzet.

Ben jij gewend om de MPG te bepalen met een webportaal? Bekijk dan onze e-learningmodules en ontdek het gemak waarmee je materiaalkaarten toekent in onze tool.

Download de add-in en maak vandaag nog ‘impact met Bimpact’.

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.