Construction Stored Carbon (CSC): Duurzaam Bouwen met CO2-opslag

Home » Toetshulpen » Construction Stored Carbon (CSC)

Construction Stored Carbon (CSC) is een deeloplossing voor de CO2-opgave waar we als maatschappij voor staan, en waarin ook de bouwsector haar verantwoordelijkheid kan en dient te nemen. De materialisatie van gebouwen biedt potentieel om biobased producten te gebruiken die netto CO2 opslaan. CSC is een waardebepaling en boekhouding van die CO2-opslag uitgedrukt in kg CO2 per materiaalvolume. De netto klimaatwinst op projectniveau is het totaal van de CSC-waarden per gebruikt biobased materiaal. Wanneer de klimaatwinst wordt gekwantificeerd met gevalideerde data, kan deze gecertificeerd worden door een onafhankelijke organisatie. Gecertificeerde netto CO2-opslag kan vervolgens financiële waarde creëren door te worden verkocht als ‘carbon removal credits’.

 

Climate Cleanup en Bimpact zijn een samenwerking aangegaan om CSC concreet en toepasbaar te maken. Cruciaal is namelijk dat de kosten voor bepaling, berekening en verificatie zo laag mogelijk blijven, om het proces zo toegankelijk mogelijk te maken. Climate Cleanup neemt hierbij de CSC-Bepalingsmethodiek, Berekeningsmethodiek en datavalidatie voor haar rekening. Bimpact digitaliseert de CSC-methodiek, zodat gebruikers eenvoudig, snel en accuraat de CSC van hun project realtime kunnen vaststellen. Het voornemen is deze CSC-ontwikkeling te integreren in de methodiek van het certificeringsplatform ONCRA (www.oncra.org/nl).

Voor meer informatie over de ontwikkeling van Construction Stored Carbon, zie www.climatecleanup.org/constructionstoredcarbon.

Voor vragen aan Climate Cleanup: Sacha Brons (sacha@climatecleanup.org / +31 (0)6 33 91 85 54.

voor vragen aan Bimpact: Radboud van Hemel (r.vanhemel@bimpact.nl / +31 (0)6 83 26 86 28).

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.