Bouwwerken handmatig toetsen op MPG wordt een fluitje van een cent

Het MPG-toetshulp webportaal helpt je logisch en eenvoudig jouw projectgegevens in te voeren om je project te toetsen aan de gevalideerde Bepalingsmethode Milieuprestaties Bouwwerken.

Home » Toetshulpen » mpg-toetshulp webportaal

Wat jij doet met het MPG-toetshulp webportaal

Het gebruik van de toetshulp biedt je al in een vroeg stadium van het ontwerpproces inzicht in de milieuprestaties van een bouwwerk door middel van handmatige invoer van projectgegevens. Hiermee kun je eenvoudig de milieuprestatie van nieuwbouwwoningen, kantoren en alle andere gebouwfuncties inzien. Ook worden de Paris Proof (CO₂eq./m² (DGBC)) en GPR/MPG-indicatoren (ten behoeve van een GPR-gebouwberekening) in de exportrapportage vermeld. 

Het webportaal gebruikt de handmatig ingegeven projectgegevens en toetst deze op de toegevoegde materiaaleigenschappen uit de Nationale Milieu Database (bron NMD-databaseversie 3.0) volgens de Bepalingsmethode Milieuprestaties Bouwwerken versie 1.1.

Jouw materiaalgegevens voer je stap voor stap in binnen het aangemaakte project. Je voert producten toe en geeft het aantal, volume of afgeleide van oppervlakte in.

Zodra alle gebruikte materialen zijn toegekend, exporteer je eenvoudig de prestatieresultaten naar een PDF-rapportage en voeg je deze toe aan de Omgevingsvergunningaanvraag. Fluitje van een cent, toch?

Hierom wil jij werken met het MPG-toetshulp webportaal

Het MPG-toetshulp webportaal stelt gebruikers handmatig in staat zowel de MPG prestatie te bepalen, als de Paris Proof embodied carbon CO2 eq/m2, zonder hiervoor een IFC of Revit bestand te gebruiken. Je kunt hiervoor ‘uittrekstaten’ opstellen op basis van bestaande tekeningen, PDF-beschrijvingen, Autocad, Sketch-Up of Archicad. Het is een webbased portaal waarop je inlogt, waarvoor je geen extra BIM-software nodig hebt.

Tijdens analyse, ontwerp en toetsingswerkzaamheden beoordeel je eenvoudig met de gebruiksvriendelijke userinterface én dagelijkse gevalideerde Milieudata synchronisatie de MPG en CO2 eq/m2 prestatie van je gebouw.

Toepasbaar voor gebruikers

Het portaal stelt alle gebruikers zonder IFC/BIM-model in staat handmatig op basis van ‘uittrekstaten’ de MPG prestatie en de Paris Proof CO2 eq/m2 te bepalen.

Of je nu een analyse wilt doen op bestaande woningvoorraad als Woningbouwcooperatie, bij een SO-ontwerp gevoel wilt krijgen van mogelijke materialisaties als Architect, of van je DO-ontwerp in detail de prestatie wilt vaststellen als Adviseur, het kan allemaal.

 

Impact op Technisch ontwerp

Het portaal is BIM-applicatie onafhankelijk en levert gevalideerde ‘fact-based’ uitkomsten. Daarmee kan je materiaal intensieve gebouwaspecten (zoals de draagconstructies, gevelsystemen of installaties) zowel separaat als integraal analyseren en beoordelen. Steeds relevanter zodra de Opdrachtgever doelgericht MPG en CO2 eq/m2 getarget wil werken.

Tijdens detailleringswerkzaamheden, van SO t/m As-Built fase, toets je eenvoudig de MPG-prestatie om tot materialisatiekeuzes te komen. De definitieve MPG-rapportage exporteer je als PDF-document.

BEDRIJVEN DIE AL IMPACT MAKEN MET DE BIMPACT MPG-TOETSHULP

TarieF

Wat je krijgt voor €22,50 per maand*

gebruik mijnBimpact portal voor licentiebeheer
toegang tot e-learningmodules
support via Helpdesk
toegang tot Gebruikersforum
eenvoudige invoer, zoek en toekennings-userinterface(s) om handmatig project -en milieudatagegevens te verwerken
werk altijd met de meest recent beschikbare Milieudata uit de NMD-databaseversie 3.0 (dagelijkse synchronisatie)
onderzoek een betere MPG-prestatie door materialisatie scenario’s toe te passen
MPG-exportrapportage in pdf op basis van een geselecteerde inhoudsopgave
MPG-prestatierapportage voor het gehele gebouw
gebruik MPG-kengetallen als invoer voor de GPR-berekening
stel de CO2-equivalent/m2 vast op basis van de DGBC bepalingsmethodiek
dagelijkse synchronisatie met NMD voor nieuwe Productkaart informatie
aangemaakte projecten blijven behouden en benaderbaar in het webportaal
software updates
eerste 15 dagen gratis

* Dit betreft 1 inlog tot het portaal voor de hele organisatie. Verschillende medewerkers kunnen binnen het portaal projecten aanmaken, gegevens invoeren, beheren, exporteren en opslaan.

N

Uitgebreide ondersteuning

Wij ondersteunen je in het gebruik met een FAQ, E-learning en Helpdesk

N

Probeer 15 dagen gratis

Je wil de toetshulp graag proberen voordat je deze aanschaft? Geen probleem, probeer alle functionaliteiten 15 dagen gratis en bepaal daarna of je betaald verder wilt!

N

Gevalideerde software

De MPG-toetshulp is als officieel rekeninstrument gevalideerd door Stichting Nationale Milieudatabase en opgenomen als gevalideerd rekeninstrument in de Nationale Milieudatabase.

“Voor een onderzoek heb ik via het webportaal van Bimpact de MPG-toetshulp ingezet, waarbij vooral de uitkomst van het Paris Proof rekenprotocol mijn interesse had. Er is snel mee te werken (geen overbodige clicks en laadtijd) en eenvoudig in gebruik. Een aantal functionele wensen heb ik aan Bimpact doorgegeven waar zij nu naar kijken.

Francois Harinck

Calculator, De Vries en Verburg Bouw B.V.

“Om de invloed van materiaalkeuze in de ontwerpfase op MPG-prestatie en Paris Proof embodied carbon CO2 eq/m2 te kunnen beoordelen sluit een grove benadering / berekening goed aan. Hiervoor werkt de tool soepel en biedt een doorzoekbare database op basis van verschillende manieren van invoer. Deze tool ziet eruit als vergelijkbare tools voor de berekening van de MPG maar onderscheidt zich door de toevoeging van het Paris Proof rekenprotocol.”

Boris Konings

Specialist duurzaamheid, Reggewoon

Toegang tot het MPG-toetshulp webportaal

Kan je niet wachten om met de MPG-toetshulp aan de slag te gaan? Je gebruikt de tool de eerste 15 dagen om alle functionaliteiten te proberen en beslist daarna of je het gebruik met het betaalde abonnement voortzet.

Ben jij gewend om de MPG te bepalen met een webportaal? Bekijk dan onze e-learningmodules en ontdek het gemak waarmee je materiaalkaarten toekent in onze tool.

Regel nu je toegang tot het webportaal en maak vandaag nog ‘impact met Bimpact.’

Vraag een online demo aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hou mij op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.